YANGıN KAPıSı IKITELLI TEMEL AçıKLAMASı

Yangın kapısı ikitelli Temel Açıklaması

Yangın kapısı ikitelli Temel Açıklaması

Blog Article

Ne şehir ve ne nöbetçi olursa olsun yangın kapısı üreticileri tarafından makul standartlar ile üretim ve uygulamalar kuruluşlır. Yönetmeliklere gereğince baplar metal veya ahşap ile üretilmelidir. Kapılarda yangına metanet süresi 30 dakikadan başlamak üzere 120 dakikaya denli ulaşabilmelidir.

Bunun önlemini bile montaj sırasında yangın firması, yararlanma esnasında ise binadan mesul eşhas almalıdır.

Yıprak strüktürlarda yapı autlarına çelik yahut yanmayan malzemelerden yapılan yangın merdivenleri, yeni binalarda (okul, allıkışdoneş merkezi yahut benzeri binalarda) ise binaya bitişik şekilde imar edilen beton merdivenleri şeklinde bile bulunabilmektedir.

Vesair yandan binanın sahipleri şayet isterler ise daha azca katlı binalara da yangın merdiveni yapılmasında bir duvar yoktur. Özel yararlanma ammaçlı binalarda bunun örneğine rastlanabilmektedir.

Bu taksimmde JUNODOOR markamıza ilişik gelişimleri kovuşturma edebilir, yangın bapsı konusunda son gelişmeleri izleme edebilirsiniz.

Hükûmet merkezi Ankara’da ticari, yaşamsal, kamusal, bürokratik ve içtimai her gestaltda yangın tedbirleri alınmalı ve merdivenler ile kapılar kullanılmalıdır. Bu kullanımlarda mutlaka mevzuatlara amelî şekilde üretilmiş kapılar yeğleme edilmelidir.

Binalarda kâin yangın kapıları ve temel bapların kenarı silsile yangına dayanıklı iç kapı bulundurulması da çok önemlidir. Yangına dayanıklı iç kapı, göz bapsı olabileceği kabil, bir odanın muhtevaindeki farklı bir göz bapsı da kabil.

Bir yangın kapısının uygun değer başarımına erişebilmek muhtevain mutlaka kapının standartlara uygunluğu bakış önünde bulundurulmalı ve aynı zamanda tüm deşenlerin birbirine uygunluğundan emin olunmalıdır. Bir yangın kapkaloriın etkin olabilmesi karınin haklı olarak tasarlanması, üretilmesi, monte edilmesi ve bakımının derneşik olarak konstrüksiyonlması gereklidir.

Bakım Kolaylığı: Yangın merdivenleri intizamlı bakım gerektirir ve bakımı zorlamasız olmalıdır. Bu, her bugün kullanıma hazır olduklarından tehlikesiz yapmak derunin önemlidir.

özellikle “Binaların Yangından Korunması Için Yönetmelik” tutulmak üzere biröte mevzuatta hangi tür binalarda yangın merdiveninin ıztırari evetğu, yangın merdiveninin taşıması gereken özellikler, ne standartlarda yapım edileceği Yangın çıkış kapısı ikitelli ve boyama koşulları zemin almaktadır.

Göreceksiniz ki bu had mürtefi kaliteli yangın baplarını en muvafık fiyatla sunan bizim firmamızdır.

Yangın anında içeriden dışarıya kaçmaya çaldatmaışan kişilerin doğal davranışı kendilerini yer kata ulaştırmalarıdır. Yangın merdivenleri bu açıdan dizayn edilmekte, konstrüksiyonldığı malzeme ne olursa olsun aynı amaca ihtimam etmektedir.

Yangın merdivenleri mazbut olarak bakılmalı ve periyodik kontroller mimarilmalıdır. Bu, merdivenlerin her zaman kullanıma anık olduğundan tehlikesiz evet. Bakım ve kontroller, yangın merdiveni yönetmeliği tarafından önerilen sıklıkta konstrüksiyonlmalıdır.

Binanın yüksekliği de yangın merdiveni zorunluluğunda dikkate allıkınmaktadır. Yükseklik 21,5 metreden azca ise yangın merdiveni istenmemektedir. Bundaki kriter, yangın yerinde ana giriş çışitalardan tahliyenin yahut balkon-pencere kabilinden birimlerden tahliyenin katkısızlığı riske sokmaması olarak nitelendirilmektedir.

Report this page